Ekonomi

Sera Mükemmeliyet Merkezi’nde bu yıl domates üretimi artırılacak

2022 yılının 6 aylık döneminde topraksız ve jeotermal ısıtma tekniği ile 700 ton domatesin hasat edildiği Sakarya’daki Sera Mükemmellik Merkezi’nde bu yıl üretimin artırılması hedefleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, “Vizyon” kapsamında 2022 yılı Nisan ayında 27 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen merkezde 6 aylık dönemde 700 ton domates hasadı yapıldı. Tarım” projesi. 8 çeşit domatesin üretildiği serada çalışmalar İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerde tüketicilerle buluştu.

Bu yıl merkezde daha fazla fidan yetiştirilmesi ve üretimde sürekliliğin sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda 40 bin metrekare alana 98 bin domates fidesi dikilecek. 54 bin fidan dikimine başlanırken, oburlarının da önümüzdeki ay toprağa kazandırılması planlanıyor.

Yılın ilk fidanını diken Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Büyük, yeni üretim döneminin hayırlı olmasını dileyerek, “Geçen yıl 6 ayda 700 ton ürün hasat edilen merkezimizde bu yılki hedefimiz; kaliteden ödün vermeden birim alan başına daha fazla üretim gerçekleştirmek.İnşallah 2023 yılında üretim rekoru kıracağız. terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu