Haber

Süper Lig Hakemi ile İsim Benzerliği Çilesi: “Hakem Maçı Yönetiyor, Hakaretleri Ben Yiyorum”

Trabzon’un Sürmene ilçesinde 39 yaşındaki manavlık yapan Yasin Kol’un fiziksel olarak Süper Lig hakemi Yasin Kol’a benzemesi, aynı isim ve soyadına sahip olması onu endişelendirmişti. Sosyal medyada taraftarların hakaretlerine maruz kalan Kol, yaptığı hata duyurusuyla çözüm arıyor. Yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirten Kol, ‘Maçı Yasin Kol yönetiyor, hakaretleri ben ve ailem yiyorum’ dedi.

Sürmene’de bakkal olarak çalışan Yasin Kol, Spor Toto Harikalar Ligi’nde görev yapan Trabzon bölge hakemlerinden Yasin Kol ile isim-soyad ve fiziksel benzerliği nedeniyle zor günler geçiriyor.

Tecrübeli hakemin yönettiği maçların ardından Yasin Kol, sosyal medya hesaplarından farklı gruplardan taraftarların tepkilerine, hakaretlerine ve küfürlerine maruz kalıyor. Yaşadıklarından etkilenen Kol, yaptığı hata duyurusuyla incelemeye çağırdı ve hakaretlerin son bulmasını istediğini söyledi.

Manav Kol, hakem Yasin Kol ile uzaktan akraba olduklarını belirtti.

Manav Yasin Kol, hakem Yasin Kol’un yönettiği her maçın ardından kendisine hakaret edildiğini söyledi. ‘İsim benzerliğinden dolayı hakkımda hakaret, küfür ve ağır sözler kullanılıyor. 3-4 aydır aynı zorluklarla karşılaşıyorum. En sonunda dayanamadım gittim şikayet ettim. Rahatsız hissettim. Böyle durumlara üzülüyorum. Bana hakaret ediyorlar, dayanamıyorum. Facebook hesabımı kapattım ama bu sefer instagramdan yazıyorlar. Adımız ve soyadımız saklıdır. Bana ağza alınmaz sözler söyleyip duruyorlar. hakaret ediyorlar. Eşsiz bir köysünüz ama o İstanbul’da doğup büyümüş, görevini yapıyor. Trabzon Sürmene’de yaşıyorum. Bakkaliye ile uğraşıyorum. Sadece isim benzerliğinden dolayı hakaret ediyorlar”dedi.

Yaşadıkları nedeniyle maç izleme zevkini kaybettiğini belirten Kol, şöyle konuştu: “Telefonu elimden geldiğince kullanmamaya çalışıyorum. Sürekli hakaretler duyuyorum. 2 yıllık evliyim. Onlar da üzgün. Ben de bu olaylarla karşılaştıktan sonra moralim bozuluyor. Sıkıcı şeyler. Aslında maç izlemeyi seviyorum ama beni yıldırıyorlar, izleyemiyorum, strese sokuyorlar. Hayatta en sevdiğim şey maç, onu da izlememeye karar verdim.”dedim.

Maçın oynandığı günlerde hakem Yasin Kol’un gergin durumda olduğunu kaydeden manav Kol, şunları söyledi: “Yasin Kol’un yönettiği maçları izleyemiyorum. Hata yaptığını da düşünmüyorum. Hayranları memnun etmenin bir yolu yok. Maçı Yasin Kol yönetiyor, ben ve ailem hakarete uğruyoruz. Maçları doğru yönetse de, yanlış yönetse de sözlerini duyuyorum. Küfür hiçbir oyunda, hiçbir yerde olmaması gereken bir şeydir. Eşim ve ailem de bu durumdan rahatsız. Türk futbolunun ilerlemesi için küfür her yerden kaldırılmalıdır.dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu